Marko Milanović Litre, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista danas je policiji prijavio HNB i guverenera Borisa Vujčića zbog omalovažavanja i uništavanja hrvatske kune.

Naime, jučer tijekom dana hrvatski mediji su izvijestili javnost da su kao uzvanici na redovnom godišnjem brifingu za medije u Hrvatskoj narodnoj banci dobili na poklon plastičnu kuglu za bor ispunjenu isjeckanim novčanicama kune, točnije s deset novčanica od stotinu (100) kuna.

“Ovaj gnjusni čin smatramo sramotnim pokušajem jeftinog marketinškog trika koji u najmanju ruku zaslužuje kaznu zatvora za guvernera Vujčića, kao odgovorne osobe, zbog očitog omalovažavanja hrvatske kune koja je još uvijek službena valuta u Republici Hrvatskoj, usprkos svim mogućim uloženim naporima Plenkovića i HDZ-a tj. Vujčića i HNB-a kako bi uništili jedan od simbola hrvatske monetarne suverenosti u zamjenu za „moderni“ suverenizam tj. Europski federalizam” rekao je Milanović Litre.

Naglasio štetnu ulogu HNB-a oko “švicaraca”

HNB na čelu s Vujčićem optužio je da svojim nečinjenjem i nesposobnošću izravno nanosi štetu Republici Hrvatskoj i njezinim građanima. To vidimo i na primjeru kada je HNB jasno identificirao da su krediti u CHF-u problem, ali nije poduzimao nikakve mjere. Tu činjenicu je potvrdio i sam Guverner HNB-a Boris Vujčić govoreći u Hrvatskom saboru o problemu „švicarca“ kada je izjavio: „ne vidim što je HNB mogao više napraviti vezano za kredite u CHF-u“. Dakle, regulator bankarskog sektora, javno i jasno priznaje da ne zna raditi svoj posao. Zbog nedjelovanja i nesposobnosti HNB-a danas imamo sramotne presude Vrhovnog suda na štetu Hrvatica i Hrvata.

“Za očekivati je da će se navedeni obrazac djelovanja prenijeti i na sve probleme koje će donijeti članstvo u Europodručju. Pogreške ekonomske politike Europske središnje banke će platiti hrvatski građani, a HNB će opet po svom starom običaju jednostavno nastavati ne djelovati i opravdavati se pod izlikom da ne mogu ništa jer smo sada dio europodručja. Prema tome hrvatska monetarna politika će na žalost samo pratiti tekovine jačih država članica u EU na opću radost i veselje Plenkovićevih mecena i eurokrata iz Bruxellesa.
Očekujemo jasnu, brzu i nedvosmislenu reakciju i kaznu hrvatskih institucija” zaključio je Milanović Litre.

Izvor: Sloboda.hr

foto: HINA/ Damir SENČAR/ dk