Politički događaj vikenda svakako je najavljeni veliki prosvjed na Markovu Trgu oporbenih stranaka uglavnom “lijevog političkog spektra uz naravno politički centar”. Oporba prosvjed organizira protiv vladajućeg HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića koji je nametnuo i postavio za šefa DORH-a suca Ivana Turudića za kojeg se, kako tvrdi oporba, vezuju brojne afere i neprihvatljivi osobni kontakti sa optuženicima zbog čega je upitna njegova vjerodostojnost čelnog čovjeka DORH-a.

Što se očekuje od sutrašnjeg prosvjeda, što će biti presudno da bi on bio uspješan ili ne i zašto na Markovu Trgu neće biti Mostovaca i suverenista. U emisiji Studio 4 o tome su govorili Marijana Puljak, saborska zastupnica “Centra”, i  Marijan Pavliček, saborski zastupnik “Hrvatskih suverenista”.

– Stranka Centar organizira iz Splita autobuse. Čini mi se da su za sada dva autobusa, ali još uvijek traju prijave, tako da će ih možda biti i više. Ali uglavnom, ljudi su zaista zainteresirani, motivirani, svaki dan šalju poruke i žele doći na Markov trg, rekla je Marijana Puljak, saborska zastupnica Centra.

– Hrvatski suverenisti nisu ni planirali sudjelovati u ovom, ja bih rekao, predizbornom skupu lijevo liberalnih stranaka. To je njihovo legitimno pravo i očigledno pokušavaju na ovaj način motivirati svoje biračko tijelo. Mi ćemo svoje nezadovoljstvo s aktualnom vladom, sa svojim kolegama iz Mosta, prvenstveno pokazati u Hrvatskom saboru gdje smo u zadnjih četiri godine najaktivniji klubovi, najaktivniji zastupnici i mislim da upravo kroz institucije se može nezadovoljstvo pokazati i davati kvalitetniji i bolji prijedlozi za boljitak hrvatskog društva, istaknuo je Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista.

Izvor: Sloboda.hr/HRT.hr