Zagrebački policajac i njegove kolegice u nedjelju su porodili djevojčicu nakon što ih je, tijekom ophodnje, jedan građanin mahanjem zvao u pomoć jer mu se porađa susjeda, pri čemu je policajac tek rođenoj bebi uspješno odmotao pupčanu vrpcu koja joj se zapetljala oko vrata.

O ovoj “drugačijoj strani policijskog posla” izvijestili su u ponedjeljak iz zagrebačke Policijske uprave, čijih su službenici uz policijske vježbenice jučer ujutro sudjelovali u redovnoj autophodnji na potezu od Savskog mosta prema Centru.

U jednom trenutku vidjeli su čovjeka koji im je mahao, dajući im do znanja da mu je potrebna pomoć, a nakon što su stali, rekao im je kako mu se porađa susjeda.

U policiji ističu kako članovi ophodnje nisu oklijevali, već su odmah došli na adresu, ušli u dvorište kuće i zatekli mlade buduće roditelje, odnosno majku na pragu u vidljivo jakim trudovima.

Vođa policijske patrole Sandi trudnicu je upitao u kojem je mjesecu trudnoće, na što mu je odgovorila da j u 35. tjednu.

Krenuo je porod uz jake trudove, a nakon što joj je policajac pomogao ući u stan, uz pomoć kolega polegao ju je i u trećem trudu “djevojčica je na svijet došla u sigurne ruke”.

Policajac Sandi joj je nakon poroda uspješno odmotao pupčanu vrpcu koja joj se zapetljala oko vrata te, kako ističu u policiji, odahnuo zajedno sa svima zbog plača koji su svi iščekivali.

Do dolaska Hitne medicinske pomoći, navode, najljepši poklon roditelja i čudo tog dana za policajce, sigurno se smjestilo u naručju jednog od njih.

“Kao što je uvijek bitan timski rad, tako je i u ovom slučaju on bio presudan”, poručili su iz zagrebačke policije te dodali kako su njihovom spomenutom kolegi i majci pružale svu potrebnu pomoć.

Naglašavaju kako ovaj događaj pokazuje svu plemenitost policijskog posla te ovim putem upućuju čestitke sretnim novim roditeljima na prekrasnoj djevojčici koja će, ističu, zauvijek biti upisana u ljepšu stranicu Policijske uprave zagrebačke.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu