zagreb pride, gay, lgbt, super super, suzavac, napad, nasiljeFoto: Snimka zaslona

Zagrebački DJ Josip Ćurković na svojem je Facebook profilu objavio status u kojem žestoko kritizira sve ono što se događa u medijima i na političkoj sceni nakon napada u klubu Super Super u Zagrebu u noći sa subote na nedjelju u kojem se našlo mnogo LGBT-ovaca.

Posebno se dotaknuo sigurnosnih standarda u tom prostoru, a njegov status prenosimo u cijelosti:

“SUPER UREĐEN KLUB ZA SUPER TRAGEDIJU?

Niz sigurnosnih pitanja vrti mi se po glavi. Tko je uopće dopustio održavanje događanja u ovako derutnom prostoru? Gdje su požarne stepenice. Gdje su zaštitari na ulazu i oko prostora. Zašto nisu postavljene kamere. U kakvim to uvjetima rade DJ-i?

A sada i pitanja o motivu. Zašto se to karakterizira kao napad iz mržnje prema LGBT ako nigdje nije obznanjeno da je to takav party. Zašto je na službenom Facebook eventu bio poziv na trenerka party ako se sada spominje napada na određenu populaciju? Kako to da su u manje od 48 sati ”napadnuti” uspjeli organizirati presicu, prosvjed, prijaviti ga policiji, iznajmiti razglas, obojiti transparenete, odrediti lokaciju prosvjeda i dobiti dozvolu?

Zar su oni znali da će se dogoditi napad? Kakve veze ima predsjednica sa napadom pa se nju proziva? Zar nije policija odgovorna za pronalazak svih počinitelja kaznenih djela pa tako i ovoga? Zašto se nije prozivao bivši predsjednik Josipović kada su napadani ljudi na cesti? Nije li u Vukovaru ubijen hrvatski branitelj samo zato jer je pokušao skinuti čiriličnu ploću? Gdje su svi ti silni moralisti, brigotvorci za ljudska prava?

Klikni LIKE ako se slažeš s DJ Josipom Ćurkovićem!

Kao netko tko više od 20 godina provodi u noćnim klubovima, prvi sam koji osuđuje bilo kakav idiotizam poput bacanja suzavca. Prvi sam koji podržava sve što vodi toleranciji, kulturi, urbanom, inovativnom, drugačijem. Međutim, sve ovo smrdi mi na režirani narodnooslobodilači film kojem je za cilj skrenuti pozornost od kriminala u Zokijevoj Vladi i nastavak prikazivanja hrvatske države kao netolerantne, fašističke, homofobne itd.Bojim se da su svi oni koji su se našli tamo te večeri iskorišteni za stvaranje još jednog slučaja ”svastika”. Ne sjećam se presica, prosvjeda i predstava istih, kada smo svakodnevno izloženi premlačivanjima mladih na ulici, napadima na školarce, potragom za nestalim osobama, ponižavanjem na ulici, u društvu, kafiću. Svi oni koji su ranjeni odmah izašli na ulicu i obrušili se na državu u kojoj žive, rade sličnu stvar kao počinitelj, samo što nisu bacili suzavac, nego vrše represiju govorom i dodatno produbljuju i ovako poljuljano društvo.

U najmanju ruku očekujem iste prosvjednike da svaki put kad netko opljačka banku, ukrade torbicu na cesti, ošamari djevojku u tramvaju, ustanu i u kratkom roku organiziraju marš na.. savski most i tamo održe lekciju svima. Siguran sam da bi ja opet bio prvi na idućem takvom skupu…kada bi ga uopće bilo..

Na kraju svega, osuđujem još jednom ugrožavanje bilo čijeg života, ali jadno je i licemjerno da se svi ovakvi nemili događaji politiziraju, prozivaju se svi koji nisu na “ljevici”, a podršku prosvjedima daje partija koja je upravo LGBT osobe osuđivala i slala na Goli otok zbog njihova stava i opredjeljenja”, navodi Ćurković u svojoj objavi.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr