zagreb pride, gay, lgbt, super super, suzavac, napad, nasiljeFoto: Dnevnik.hr

U organizaciji Zagreb Pridea u Zagrebu se, na Trgu žrtava fašizma održao prosvjedni skup povodom bacanja suzavca u zagrebački noćni klub “Super Super”.

Jedan od govornika na prosvjedu u organizaciji Zagreb Pridea otvoreno je pozvao da pripadnici LGBT zajednice na nasilje odgovore istom mjerom: “Bori se riječima, strpljenjem, edukacijom, prosvjedom i političkim akcijama. Ali bogami i šakama”, poručio je jedan od službenih govornika.

Uz pozive na nasilje, na prosvjedu su viđena i brojna komunistička obilježja poput crvene zvijezde petokrake, što je zapravo paradoksalno s obzirom na to da je komunistički režim kažnjavao devijantno homoseksualno ponašanje.

>>> BAČEN SUZAVAC NA LGBT ZABAVU U ZAGREBU: Za napad optužili Petrova, Plenkovića, Ilčića, branitelje, ustaše, plagijatore i Trumpa!

>>> EKSKLUZIVNI DOKUMENTI: Klub Super Super – bez dozvole za rad i uvjeta za zaštitu od požara!

Dan nakon bacanje suzavca u zagrebačkom noćnom klubu Super Super u kojem se održavala tematska LGBT zabava, Zagreb Pride upozorio je da su nasilje i mržnja u posljednje vrijeme u porastu zbog čega se održava prosvjed protiv takvih pojava, dok policiju poziva da što prije istraži okolnosti napada i zajamče sigurnost toj populaciji.

Izvršni koordinator Zagreb Pridea Jelena Poštić rekao je na konferenciji za novinare u Kući ljudskih prava u Zagrebu da takvih događaja nije bilo u proteklih nekoliko godina, ali da su u zadnje vrijeme svjedoci porasta otvorenog nasilja i mržnje.

Zagreb Pride je, kaže Poštić, dobio niz poruka putem društvenih mreža koje potiču na mržnju zbog čega će podnijeti 11 kaznenih i šest prekršajnih prijava. Policiju pozivaju da što prije provede istragu te da s obzirom na okolnosti poduzme sve mjere kako bi im zajamčila sigurnost.


Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr