pero ćorić hsp as

Udruga Žene u Domovinskom ratu iz Zadra uputila je danas izrazito oštro pismo Peri Ćoriću, glavnom tajniku HSP-a AS u kojem ga optužuju za izdaju zbog izjave o potrebi ukidanja Ministarstva branitelja. U nastavku pismo pročitajte u cijelosti:

“ŠTO JE MUŠKARAC BEZ BRKOVA? PEDALJ ČOVIKA, LAKAT JEZIKA ILI HDZ-ova PODREPINA

Tko i sam sebe smatra za sužnja, taj se nemari čuditi ako ga i drugi takovim cijene. Tko nije svoj, taj je svačiji, jer do njega ne stoji, čiji će biti. Tko se i hotice za sužnja izdaje, taj nema pravo tužiti se, što ide od ruke do ruke – što mijenja gospodare.

Ovako je prije 150 godina govorio veliki sin našeg naroda doktor Ante Starčević.

Danas, jedan njegov sljedbenik, veliki saborski zastupnik liliputanske parlamentarne stranke Pero Ćorić, ničim izazvan umno zaključuje kako trebamo ukinuti Ministarstvo hrvatskih branitelja i pripojiti ga Ministarstvu obrane.

Veliki čovjek jedne male stranke samo pokazuje kako danas svatko može postati saborski zastupnik, iako bi to po Starčeviću trebao biti najčasniji doseg svakog Hrvata.

Možda konkluzivni brkati Pero, bez kape na glavi, reče ovu misao razmatrajući dosege dosadašnjeg rada Ministarstva branitelja, kroz sve političke veličine koju su mu bile na čelu, a čiji su glavni i jedini učinci ukidanje statusa dragovoljca domovinskog rata i objava registra Hrvatskih branitelja, pa nastavno na to smatra da u takvom obliku Ministarstvo kao institucija zaista ne treba postojati.

Međutim od jednog pravaša se očekivalo kako će uhljebljenjem u saborsku stolicu, tražiti da se poboljša rad Ministarstva, kako će se zalagati da Ministarstvo branitelja zajedno sa uporabnim vrijednostima Domovinskog rata, počne zdušno raditi na ugledu branitelja, posebno na njihovoj moralno-uzorskoj ulozi na društvo, odnosno da se vrati dostojanstvo branitelja.

Nadali smo se kako će se kao pravaš i kao hrvatski branitelj truditi objediniti sposobnosti ministarstva u brizi za branitelje kao i osigurati društvenu korisnost od branitelja.

Da će tražiti da se napravi registar braniteljskih kompetencija i znanja kojim bi se unaprijedila integracija branitelja, ali i društvu priskrbila specifična znanja i iskustva koje branitelji za razliku od mnogih drugih skupina u ovom društvu zaista imaju.

Međutim Pero (koji Pero?) kaže ne, ukinite sve što ima makar i naziv po braniteljskoj populaciji, ma dosta je više trabunjanja o braniteljima, oni su problem ove države, oni su skupi, najbolje da ih ukinemo i tako će Hrvatska propup(v)ati i krenuti tunolovcem u budućnost.

Dragi (S)Pero ne moraš se truditi ukidati nikoga, jer za vašu sretnu budućnost radi vrijeme. U hrvatskoj slobodi umrlo je više branitelja nego što vaša stranka ima članova.

Točnije umrlo je 30 tisuća branitelja, što znači da svaki dan umre 6 branitelja. Tri tisuće branitelja sebi je oduzelo život što znači da se svaki treći dan jedan branitelj ubije. To se valjda događa zbog velike brige i djelovanja ministarstva branitelja.

Dakle u ovim danima hrvatske slobode trideset tri tisuće branitelja više nema među nama. Nije lako izračunati koliko će još trebati dana u hrvatskoj slobodi da se prirodnim putem oslobode ovog svijeta najvrijedniji hrvatski sinovi i kćeri.

I tako će oni koji su nas oslobodili od okupatora, osloboditi i naše pravaše tereta, preseliti se na ona bolji svijet i ostaviti sva svoja stečena prava na raspolaganje liliputancima za vođenje Hrvatske u svjetliju budućnost, jer nažalost oni koji ostaju iza nas nemaju pravo plodouživanja naših stečenih prava.

Koliko ste vi jedna velika i uspješna stranka govori i odličan uspjeh koji ste polučili na potonjim izborima, osvojili ste čak tri saborska mandata. Možemo samo zamisliti koliko bi osvojili mandata da niste bili pod skutima Domoljubne koalicije, pa budući imate tako velike rezultate predlažemo da se ukine vaša stranka i da se pripojite HDZ-u.

To bi bilo jako učinkovito jer bi se racionalizirali troškovi financiranja parlamentarnih stranaka, znatno bi se osnažio HDZ-e, jer vi i vaša stranka u posljednjih osam godina imate velike učinka za Hrvatsku, neprestano mijenjate predsjednike stranke i trošite naš novac, također, ste se kao kvalitetan podguzač i podrepina HDZ-a dobro integrirali i uključili u društvo, skoro kao „kuvalo“ za vodu.

Možda bi se matica koalicija kojoj ste priključeni po zadarskom modelu, trebala više hvaliti vašim osobnim doprinosom na potonjim izborima, jer osvojili ste čak 1,53%, ili 1358 preferencijalnih glasova.

U vašoj glosolaliji manje su vas čuli Milanovićevi zgubidani više su vas slušali hrvatski branitelji, stoga jedva čekamo da članove vaše stranke pronađemo na nekoj slijedećoj izbornoj listi, poglavito u našoj županiji, jer ćemo vas obilato nagraditi glasovima kao i onu družbu Pere Čvržice koja vas tako obdarene hrvatske muže, iliti supozitorije anusa, što mišlju što djelom, uzme k sebi.

Nastavno na prethodne činjenice možemo samo parafrazirati britanskog premijera Lloyda Hrvati su narod lavova, na žalost u hrvatskom državnom saboru sjede magarci!

Sramite se odore koju ste nosili, sramite se imena koje ste pridružili imenu vaše stranke.

Tko ne razmišljava, tko ne prispodablja prošlost sa sadašnjosti, taj ne vidi očita čudesa koja mu pod nosom bivaju!
Ante Starčević, 1867.

Članice udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar
U Zadru, 18. veljače 2016.”