Javnost na jugu Hrvatske šokirao je slučaj da je sutkinja Trgovačkog suda u Zadru prijavljena za krađu u jednom zadarskom šoping centru.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je pred Općinskim sudom u Zadru nedavno podiglo optužnicu protiv T. G. (40) zbog krađe, odnosno počinjenja produljenog kaznenog djela protiv imovine, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, piše Slobodna Dalmacija.

Sutkinja se tereti da je u dva navrata, i to 17. kolovoza i 6. rujna prošle godine, iz trgovine “C&A” u trgovačkom centru “Supernova” u Zadru, otuđila razne odjevne predmete u ukupnoj vrijednosti 267,04 eura. Sumnja se da je svaki put s odjeće uklonila sigurnosne etikete i zaštitu kako je ne bi otkrili na izlazu iz trgovine. U drugom takvom pokušaju navodno su je zaustavili zaštitari i prijavili policiji.

Iako je počinila dvije krađe u razdoblju manjem od mjesec dana, tužitelj je T.G. prijavio za jedno, a ne dva odvojena kaznena djela, odnosno za počinjenje produljenog kaznenog djela protiv imovine smatrajući da su djela za koja se tereti optuženica prostorno i vremenski povezane te čine jedinstvenu cjelinu u pravnom smislu. Sutkinja je naime u razmaku od 20 dana iz iste trgovine u dva navrata krala odjevne i druge predmete.

Izvor: Sloboda.hr/Slobodnadalmacija.hr
Foto: YouTube – ilustracija