španjolska, imigranti, migranti, barcelona, generacija obnove, teroristički napad

Tijekom jučerašnjeg dana, dakle u isto vrijeme dok su teroristi Islamske države izvršavali masovni pokolj u Barceloni, španjolska obalna straža je “spasila” 600 ilegalnih imigranata iz Maroka.

Spašeni imigranti bili su u 15 plovila, a od njih 600 oko 90% su bili mlađi muškarci. Svjetski mediji javljaju da je među njima bilo tek 35-ero djece.

Ujedinjeni narodi objavili su kako je ove godine u Španjolsku stiglo više od devet tisuća imigranata, što je tri puta više od prošle godine.

Broj migranata koje dolaze u Španjolsku ne uključuje one koji ulaze preko španjolskih enklava Ceute i Melille u sjevernoj Africi. To su jedine kopnene granice Europske unije s Afrikom.

Ovo apsurdno puštanje ilegalnih imigranata u Španjolsku u vrijeme terorističkog napada na svojoj Facebook stranici komentirala je stranka Generacija obnove.

“Nema nam ništa od žaljenja žrtava dok ne počnemo rješavati uzrok problema. U isto vrijeme dok su teroristi harali Barcelonom, španjolska obalna straža je “spasila” novih 600 imigranata. Pogađate, među njima uopće nema žena, djece i staraca”, napisali su na svom Facebooku uz poruku #EuropaProbudiSe.