Domagoj

Rukometni portal Handball-Planet.com objavio je nominacije za najbolje rukometaše svijeta u ovoj godini, a među predloženima su i dva hrvatska igrača, Domagoj Duvnjak na poziciji srednjeg vanjskog, te Renato Sulić na poziciji kružnog napadača.

Duvnjak je prošle godine u ovom izboru proglašen za najboljeg rukometaša svijeta, a konkurenti za najboljeg srednjeg vanjskog ove godine su mu Joan Canellas, Nikola Karabatić i Aron Palmarsson, dok su uz Sulića na poziciji pivota nominirani još Julen Aguinagalde, Bjarte Myrhol i Cedric Sorhaindo.

U izboru Handball Planeta sudjeluju 23 svjetska renomirana rukometna novinara, te navijači koji mogu glasovati za svoje favorite do 4. prosinca, prenosi Tportal.

Po završetku glasovanja bit će proglašeni najbolji u svakoj od osam kategorija (najbolji vratar, najbolje desno i lijevo krilo, najbolji srednji, desni i lijevi vanjski, najbolji kružni napadač, najbolji obrambeni igrač), te najbolji rukometaš svijeta.

Ovo je četvrti izbor Handball-Planet.coma, a dosadašnji laureati bili su Mađar Laszlo Nagy (2011), Čeh Filip Jicha (2012) i Hrvat Domagoj Duvnjak (2013). Zanimljivo je kako je 2011. glasovalo 6.500 navijača, 2012. njih 13.000, a prošle godine njih više od 146.000.