Na zatvorenom dijelu 204. sjednice Vlade Republike Hrvatske, Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik predloženo je imenovanje Frana Luetića direktorom.

Tu funkciju Luetić će obnašati do imenovanja direktora putem javnog natječaja, a najduže šest mjeseci. Mandat je Luetiću trebao isteći 3. veljače, a natječaj za novog direktora Zračne luke Dubrovnik raspisan je 15. siječnja.

Prethodno ga je Vlada postavila za direktora u siječnju 2018., a zatim ga ponovno predložila u srpnju 2018. te u siječnju 2019., pa zatim u srpnju 2019. godine.

U srpnju 2018. navedeno je da se Luetić predlaže za direktora Zračne luke Dubrovnik do provedbe postupka izbora imenovanja uprave temeljem natječaja, a najdulje na rok od 6 mjeseci. U siječnju 2019. mu je zatim rok ponovno produžen za 6 mjeseci ili do provedbe javnog natječaja. U srpnju 2019. je ponovno predložen za direktora zračne luke do imenovanja direktora putem javnog natječaja. Sada se on ponovno predlaže za direktora. Postavlja se pitanje znači li to da u cijelom tom periodu nije uopće raspisan javni natječaj za tu funkciju?

Ponovno predloženi Frano Luetić brat je HDZ-ove Dubravke Šuice i otac državne tajnice u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Sanje Putice.

HDZ-ova Dubravka Šuica, sestra Frana Luetića, trenutno obnaša dužnost potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju. Tijekom posljednjeg razdoblja, kao eurozastupnica, bila je iznimno eksponirana u zalaganju za ratifikaciju Istanbulske konvencije. Dubravka Šuica od 1996. do 2001. bila je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik. Od 2001. do 1009. obnašala je dužnost gradonačelnice Dubrovnika, a u 3 mandata bila je i saborska zastupnica HDZ-a.

Kći Frana Luetića, Sanja Putica, bila je saborska zastupnica HDZ-a koja je u Sabor ušla kao zamjena Lovri Kuščeviću. Nakon što je Kuščević, odlaskom iz ministarske fotolje aktivirao saborski mandat, Putica je premještena u Ministarstvo znanosti i obrazovanja gdje obnaša dužnost državne tajnice. Također je obnašala dužnost ravnateljice dubrovačke Gimnazije.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr