17

Petnaestogodišnja Yulia Lipnitskaya postala je najmlađa osvajateljica zlatne medalje u povijesti Zimskih olimpijskih igara.

Nakon svog sjajnog nastupa u disciplini umjetničkog klizanja, mlada atletičarka je impresionirala suce te zasjenila jaku i znatno iskusniju konkurenciju: Carolinu Kostner iz Italije kojoj je ovo treći nastup na ovom natjecanju i Mao Asada iz Japana koja po drugi put sudjeluje na Zimskim olimpijskim igrama, te osvojila zlatno odličje.

Iako joj je ovo prvi nastup na ovako velikom natjecanju, Yulia Lipnitskaya nije pokazala nikakvu nervozu i strah te je na ledu s lakoćom izvela točku kao što ju izvodi svaki dan na treningu.

„Za mene, ovaj nastup nije bio ono najbolje od mene. Nastavit ću raditi na pogreškama tako da slijedeći put ostvarim još bolji nastup,“ rekla je Yulia.

11

Rođena u Yekaterinburgu kod Urala, Yulia je prvi put stala na led s četiri godine. Već sa deset godina počela je osvajati sve turnire u rodnome gradu nakon čega se počela natjecati na prestižnijim natjecanjima u Moskvi. Velik uspjeh joj je također i srebrna medalja na seniroskom natjecanju u Rusiji te zlatna medalja na juniorskom nacionalnom natjecanju 2012. godine.
Čestitamo mladoj olimpijskoj pobjednici!

Izvor/Foto: RT