imigranti njemačka

U kolovozu je zabilježeno 104.460 tražitelja azila koji su došli u Njemačku, objavile su u srijedu službe u Bavarskoj navodeći da je to dio dosad nezabilježenog vala imigranata u toj zemlji.

Njemačka, s relativno liberalnim zakonima o azilu i solidnim pogodnostima, u Europskoj je uniji najveći primalac imigranata iz jugoistočne Europe i onih koji nastoje izbjeći rat na Srednjem Istoku.

Od siječnja do kolovoza registrirano je 413.535 osoba u Easy sistemu, izjavila je glasnogovornica u ministarstvu socijalne politike Bavarske Emilia Mueller.

Easy system u Njemačkoj se koristi za registraciju imigranata.

Za traženje azila provodi se posebna procedura, a otprilike jedna trećina registracija provela se u Bavarskoj, dodala je.

Njemačka očekuje da se tijekom ove godine za azil prijavi oko 800.000 ljudi, što je četiri puta više nego lani.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere rekao je za televiziju ZDF da se Njemačka ove godine može s time nositi, ali je i dodao kako je riječ o velikoj količini novca potrebnoj da se riješi izbjeglička kriza te da je za pet-šest godina 800.000 ljudi velika brojka, čak i za zemlju poput Njemačke.

Predložio je otvaranje imigrantskih centara u Mađarskoj, uz pomoć UN-ove agencije za izbjeglice, UNHCR-a. U Mađarsku dolaze tisuće imigranata, a otuda mnogi preko Austrije stižu u Njemačku.

Izvor: Sloboda.hr/Hina