Prošle subote u romskom naselju Sitnice u Međimurskoj županiji došlo je do napada na policiju od strane romskih domaćina.

Nakon dojave o remećenju javnog reda i mira puštanjem glasne glazbe, policajci su oko 15:45 došli u naselje. Odmah su zamolili 31-godišnjaka da stiša glazbu, no on ih je počeo vrijeđati, nakon čega su ga smirili uporabom prisile, piše Index.

Tada su 18-godišnjak i 37-godišnjakinja fizički nasrnuli na policajce, 22-godišnjak ih je vrijeđao, a 53-godišnjak im je prijetio. Jedan policajac pogođen je kamenom. Uhićeno je više osoba.

Na društvenim mrežama objavljena snimka, svi uhićeni Romi bili su pod utjecajem alkohola

Na Facebooku je objavljena snimka incidenta.

“Dolaskom na mjesto dojave čula se glazba koju je putem muzičke linije glasno reproducirao 31-godišnjak. Na naredbu policijskih službenika da utiša glazbu muškarac je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike koji su uporabili sredstva prisile. Potom su do njih došli 18-godišnjak i 37-godišnjakinja koji su fizički nasrnuli na policijske službenike, dok ih je 22-godišnjak vrijeđao pogrdnim riječima, a 53-godišnjak prijetio nasilnim radnja. Nad njima također su uporabljena sredstva prisile”, priopćila je međimurska policija.

“Za vrijeme postupanja i privođenja uhićenih osoba do službenog vozila oko policijskih službenika se okupila veća skupina građana koji su glasno negodovali, a više je osoba gađalo policijske službenike kamenjem. Jedan kamen pogodio je policijskog službenika. Alkotestiranjem je utvrđeno da su svi uhićeni bili pod utjecajem alkohola”, dodali su iz policije.