U noći sa subote na nedjelju u kafiću u Kotoribi je usred žestoke tučnjave nastao pravi kaos. Jedan od ozlijeđenih je i konobar, koji je ujedno i vlasnik ugostiteljskog objekta. Na mjesto događaja odmah je pristigao veći broj policijskih službenika i vozila.

Vlasnik kafića s kojim ju jutros razgovarali novinari portala eMeđimurje ustupio je snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi trenutak napada i tučnjave:

Konobar, koji je ujedno i vlasnik kafića, rekao nam je da je na vlastitu odgovornost odlučio biti otpušten iz bolnice, a za eMedjimurje ispričao je detalje napada.

– U kafić je došla grupa muškaraca, pripadnici romske nacionalne manjine. Najprije su me molili da im posudim alkohol, a zatim da im prodam. Nisu imali ambalažu, a ja sam ih potom odbio. Nakon toga su krenuli vikati i praviti nered, pa sam im ponovio da im neću prodati ništa, budući da su uz sve to bili i pijani. Kada sam ih drugi puta odbio, nasrnuli su na mene. Pokušavao sam riješiti sve riječima, ali nije se moglo. Jedan me krenuo udarati šakama, a drugi mi je glavu razbio pepeljarom. Sve je bilo puno krvi, nisam ništa vidio od količine krvi koja mi se slijevala i po očima, rekao nam je.

Osim vlasnika kafića, u bolnici je, kaže vlasnik, završio i jedan od muškaraca koji je bio u grupi.

– Ne znam kako je on završio, vjerojatno ga je netko u tom kaosu zamijenio sa mnom, budući da smo obojica bili obučeni u crno, rekao nam je potreseni konobar. 

O cijelom događaju razgovarali su novinari i s PU međimurskom.

– U noći sa subote na nedjelju u Kotoribi u Ulici Stjepana Radića u ugostiteljskom objektu ozlijeđene su dvije osobe u tučnjavi troje muškaraca, 42-godišnjaka, 32-godišnjaka i 24-godišnjaka . Ozlijeđeni 42-godišnjak i 32-godišnjak zadržani su na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec. Policija trenutno provodi kriminalistička istraživanja, rekao nam je Nenad Risek iz PU međimurske.

Izvor: eMeđimurje