Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček optužio je ministra vanjskih poslova Gorana Grlića Radmana da nije želio pjevati pjesmu ” U boj” i da je zbog toga izbačen iz zbora. Kompromitirajuća situacija dogodila se 1989. godine u Švicarskoj gdje je tada živio ministar Radman.

“Grlić Radman je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća živio u Bernu, Švicarskoj i jedno vrijeme pjevao u hrvatskom zboru “Hrvatski oktet. No, krajem same 1989. godine voditelj zbora Frane Vugdelija donio note hrvatske domoljubne pjesme ‘U boj’. Grlić Radman je odbio pjevati ovu domoljubnu pjesmu smatrajući je neprimjerenom te je izbačen iz zbora! Kad sam ga suočio sa istinom, pocrvenio je i ostao bez odgovora! Danas takva osoba vodi hrvatsku diplomaciju! Pogledajte”, istaknuo je Marijan Pavliček. Što se konkretno dogodilo u Saboru možete vidjeti na You Tubu.

Prošle je godine predsjednik Zoran Milanović istaknuo da ministar vanjskih poslova dolazi iz komunističke obitelji.

-On zdvaja nad sudbinom Hrvata u komunizmu u kojoj se njegova obitelj bezobrazno obogatila privatizacijom kafilerije. Tata je bio komunistički predsjednik pola vijeća u Sesvetama, i tako, dao mu je hrvatsko ime Gordan kao meni Zoran, ne – kazao je Milanović.

Ministar je odgovorio na Milanovićeve napade istaknuvši da je njegova obitelj uvijek bila hrvatski orijentirana.

Moj otac je poznat kao veliki domoljub, dobročinitelj. Ovo je jedan huškački napad na mene i obitelj, dobio sam puno podrške iz sinjskog kraja odakle Milanović potječe. Ponosan sam na ono što je radio moj otac. Nema smisla i ne bih s upuštao u raspravu oko moga oca. Ponosan sam na časnu ulogu moga oca – kazao je ministar.

-Spominjanje imena Gordan. Moj otac je bio vatreni navijač Dinama, dao mi je ime po golmanu, te godine je Dinamo osvojio prvenstvo – kazao je Grlić Radman i pita se kako je Milanović dobio ime.

Izvor: Sloboda.hr/Hina/Teleskop.hr

foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es