larva

Tajvanski liječnik ostao je u šoku nedavno kada je otkrio da je bolove u ušnom kanalu jedne žene koja se javila u Hitnu pomoć uzrokovala ličinka vinske mušice koja se ondje naselila.

Otkriće je predstavljeno u časopisu New England Journal of Medicine, a liječnik je snimio video koji možete pogledati dolje no samo ako imate dobar želudac.

48-godišnja Tajvanka nosila je slušni aparat. Kada su ga liječnici uklonili, u lijevom uhu otkrili su tragove sukrvice i oštećenja kože u slušnom kanalu u blizini bubnjića.

Dr. Cheng-Ping Shih iz Opće bolnice u Taipeiju objasnio je da je ličinka još bila živa kada se pacijentica javila u Hitnu pomoć.

‘U većini slučajeva u ušni kanal ulaze leteći objekti i žohari… Ličinka vinske mušice je relativno neuobičajena’, objasnio je.

Prema riječima liječnika Shi Cheng Piena pacijentica nije čistila slušni aparatić pa je pokrenula upalni proces i stvorila idealno okruženje u kojem su larve Drosophila melanogaster mogle napredovati.

Liječnici su uklonili mušicu, a upalni proces izliječili antibioticima kroz dva tjedna pa je nesretna žena konačno oslobođena nesnosnih bolova.

Autor: F.Č./tportal.hr