U Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena prenosi Radio Nova Gradiška.

“E, ajde prestigni onaj kamion. Ma da se zabijemo, boli nas kurac”, riječi su dvojice maloljetnika koji jure automobilom po Novoj Gradiški, pretječu kamion, a onda se zabijaju u betonski stup. Snimka sudara je objavljena na društvenim mrežama pa je tako vidljiv čitav tijek događaja, a mogu se čuti i strašni uzvici “Ne! Ne!”, kada su dvojica shvatila što će se dogoditi.

Oprez! Snimka je uznemirujuća.

Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da je stariji maloljetnik (17) upravljajući osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, dolaskom pred raskrižje, zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka sletio na kolnik Ulice Slavonskih graničara, gdje je automobilom udario u betonski stup.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 17-godišnjak, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te također podnose optužni prijedlog i protiv putnika (16) u spomenutom automobilu, koji nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Izvor: Sloboda.hr/Radio Nova Gradiška

foto: Radio Nova Gradiška