karamarko hdz ostavka

“Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, zbog interesa stranke i bez ikakvih pritisaka”, izjavio je Tomislav Karamarko na konferenciji za novinare u središnjici stranke. “Obećao sam stranci da ću uspjeti kreirati političku većinu i nisam uspio te zato preuzimam odgovornost za to”, poručio je. Dodao je kako je ponosan na sve ono što je napravio. “Uvijek sam bio u službi domovine i uvijek sam sve radio za Hrvatsku i HDZ, kazao je Karamarko koji se nada da će njegova ostavka dati stranci novi vjetar u leđa.

Zahvalio se svima koji su mu dali podršku u političkom djelovanju kao i onima koji su ga u posljednje vrijeme podržavali i pokušavali odgovoriti da podnese ostavku. “HDZ je ojačao i dobio mišiće, trenutno je najjača stranka i dao Bog da to bude još dugo”, rekao je Karamarko te dodao kako bez jake desnice ne bi bilo ni jake ljevice. Na pitanje tko ga je najviše razočarao, nije htio odgovoriti. “Politika je prljav posao, ali to ne bi trebalo biti tako”, rekao je. Nije želio govoriti o osobi koja će ga naslijediti na mjestu predsjednika stranke – “Ne bih o imenima – ne vidim nikoga na čelu HDZ-a”, poručio je. ‘O meni i mojoj obitelji pričali su hrpu laži. Afera MOL ne postoji. Osjećam se čisto”, odgovorio je Karamarko na pitanje novinara.

Za 11 sati najavljena je sjednica Predsjedništva HDZ-a. Sjednica se trebala održati jučer, ali je odgađana dva puta. Neki kažu da Karamarko kupuje vrijeme, drugi članovi HDZ-a razočarani su jer preslagivanje očito nije uspjelo i zahtijevaju od Karamarka da odstupi. Traži mu se navodno nasljednik. Druge informacije kažu da Karamarko ne želi tako lako otići s pozicije predsjednika HDZ-a i da traži neku novu osobu s kojom bi HDZ išao na izbore.

U međuvremenu je spremnost na preuzimanje vodstva nad HDZ-om, gostujući u Dnevniku HTV-a najavio Andrej Plenković. Potporu su mu dali Ivo Stier, Dubravka Šuica i Ivana Maletić. Podsjetimo, devetero osnivača stranke zatražili su odlazak Tomislava Karamarka s mjesta predsjednika HDZ-a. Karamarkovu ostavku javno je zatražio i potpredsjednik stranke Tomislav Tolušić.

Izvor: Sloboda.hr/HRT
Foto: HRT