ivica dačić, tito

Društvenim mrežama u Srbiji počela se širiti snimka na kojoj aktualni ministar vanjskih poslova, prvi potpredsjednik Vlade Republike Srbije i stranački nasljednik Slobodana Miloševića Ivica Dačić grli unuka masovnog ubojice i komunističkog zločinca Josipa Broza Tita, Jošku Broza, te zajedno pjevaju partizansku pjesmu “Sa Ovčara i Kablara”.

Nije poznato kada je snimka nastala, kao niti gdje je snimljena, a na Twitteru ju je objavio član Predsjedništva Dačićeve stranke Dejan Radenković uz naslovo “Živ je Tito, umro nije…”

Ivica Dačić, naime, bio je jedan od najbližih suradnika Slobodana Miloševića, a od 2006. godine nalazi se na mjestu predsjednika Miloševićeve Socijalističke partije Srbije.

Podsjetimo, Joška Broz je bio na listi koalicije “Ivica Dačić – SPS, JS – Zeleni Srbije” na izborima 2016. godine.

Dačić je početkom prosinca snimljen kako pjeva na večeri koju je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma organizirao za 580 članova stranke. Tada je pjevao Miljacku i Pukni zoro.

Sredinom listopada snimljen je kako pjeva turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu na turskom jeziku na svečanoj večeri organiziranoj njemu u čast u Beogradu.