Duško Čelica zagreb gol

Mnogi su u subotu navečer požalili što nisu preuzeli besplatnu ulaznicu za utakmicu rukometne Lige prvaka između PPD Zagreba i španjolske La Rioje. Bila je to prava drama s filmskim završetkom, a glavni glumac je ispao Duško Čelica koji je zabio pogodak nakon što je isteklo vrijeme, piše Dnevnik.hr.

Bio je to onaj poznati rukometni trenutak kada suci dosude prekršaj, a vrijeme iscuri. Preostaje još samo pokušaj da se svlada vratar preko živog zida. U ovom slučaju prekršaj je bio previše udaljen od gola gostiju, pa je bilo gotovo nemoguće zabiti. Gotovo…

Loptu je uzeo reprezentativac BiH Duško Čelica i odapeo kroz ruke španjolskih rukometaša. Lopta se odbila od bloka, dobila rotaciju i pala ispred gostujućeg vratara koji je neshvatljivo loše reagirao te dopustio da ga prevari. Arena je eksplodirala, a rukometaši Zagreba su bili u deliriju.

Španjolski navijači se žale

Od subote navečer do trenutka pisanja ovog članka na Youtubeu je ovaj gol pogledan preko milijun puta! Postao je pravi Internet hit i malo je onih rukometnih zaljubljenika u Europi koji ga nisu vidjeli. U komentarima ispod EHF-ovog videa osim klasičnih nacionalističkih vrijeđanja i svojatanja, traje i rasprava je li gol bio regularan.

Naime, pri ovakvim udarcima jedna noga pucača mora biti na tlu, kako je bilo u ovom slučaju. No, mnogi se španjolski navijači u komentarima ispod videa žale kako je gol bio neregularan jer je Čelica stajao na jednoj nozi, a nakon sučevog zvižduka i udarca prebacio se na drugu pa je ispalo kao zalet.

Nama se čini kako je pogodak posve regularan, a što vi mislite?