london, terorist, imigrant

Iza napada u Londonu u kojem su smrtno stradale četiri osobe dok ih je 20-ak ozlijeđeno stoji Abu Izzadeen, radikalizirani Londončanin rođen u Hackneyu, istočnom djelu Londona.

Prije nego je sa 18 godina prešao na islam i promijenio ime zvao se Trevor Brooks, a vjeruje se kako se radikalizirao nakon što je upoznao poznate islamiste Omara Bakri Muhammeda i Abu Hamzu al-Misrija 1990-ih godina. Od tada je njegov angažman u terorizmu rastao, a on je hvalio bombaše samoubojice te je izrazio nadu kako će i on tako skončati život, javlja Independent.

Postao je poznat kada je prekinuo govor bivšeg ministra unutarnjih poslova Johna Reida kada je vikao da je on neprijatelj islama. Nakon toga njegovi intervjui počeli su se pojavljivati u medijima. Tijekom razgovora za Vice neposredno prije izbora 2015. godine sugerirao je kako su zastupnici nevjernici te je implicirao kako ih treba kazniti.

Vlastima je odavno poznat zbog veza s terorizmom, a bio je i u zatvoru zbog prikupljanja sredstava, poticanja i slavljenja terorističkih napada. Također je bio aktivan u skupinama koje su sada zabranjene.


Izvor: Sloboda.hr/Vecernji/Indenpendent