bujanec stipe milanović otac zorana milanovića

Velimir Bujanec u večerašnjoj Bujici u kojoj je gostovao politički analitičar Davor Gjenero u prilogu pod nazivom ‘Ludi Stipe’ podsjetio je što se dogodilo proteklog vikenda u centru Zagreba kada mu je, kako tvrdi, prijetio otac premijera Stipe Milanović, kojem je posvetio cijeli prilog.

“Rekao sam Kreši da tebe i Malića treba dati prebiti na mrtvo…” Ovo mi je danas oko podneva, pred tri svjedoka, u jednome kafiću, u centru Zagreba, rekao otac predsjednika SDP-a i premijera Zorana Milanovića – Stipe Milanović!”, objavio je u subotu Bujanec. Slučaj je prijavio policiji, iako je to uspio tek u trećoj postaji, jer su ga nakon Heinzelove i Petrove uputili na Strossmayerov trg.

Prijavu Državnom odvjetništvu danas je predao odvjetnik Osječke TV Vladimir Terešak, koji je u prilogu objasnio postupak i kakva je moguća kazna za Stipu Milanovića.

“Radi se o kaznenom dijelu prijetnje za događaj koji se zbio ove subote odnosno 3. listopada 2015. u središtu grada Zagreba u Bogovićevoj ulici gdje je za stolom gdje je sjedio gospodin Bujanec i njegova zaručnica, i u društvu se nalazio vlasnik lokala i njegova djevojka, nepozvan pristupio Stipe Milanović, unio se u lice gospodinu Bujancu i iznio mu prijeteće riječi… Kaznena prijava bez obzira na mjesto počinjenja kaznenog djela, što je u konkretnom slučaju Zagreb i Centar, može se podnijeti bilo gdje. Kako predsjednik Vlade posprdno kaže, pa i u Špičkovini… Po riječima gospodina Bujanca očito je bilo da policija izbjegava zaprimiti kaznenu prijavu. Upravo je i to bio razlog da je on odlučio da će bez obzira na to što je podnio kaznenu prijavu u policiji podnijeti kaznenu prijavu direktno Državnom odvjetništvu”, rekao je Terešak.

Dodao je da je danas podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

“Ja sam kao opunomoćenik oštećenika Velimira Bujanca podnio kaznenu prijavu protiv Stipe Milanovića zbog kaznenog dijela prijetnje iz članka 139, stavak 2. i 3. Kaznenog zakona iz 2011… Radi se o kaznenom dijelu koje se progon poduzima, ne po prijedlogu već po službenoj dužnosti”, rekao je Terešak i dodao da je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Slučaj je komentirao i Zoran Grgić, član Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija koji je i sam kao susjed Milanovićevih imao neugodno iskustvo sa Stipom Milanovićem. U prilogu su govorili i psihijatar Herman Vukušić te novinar Denis Kuljiš, koji je rekao da je premijerov otac, po njegovim riječima, ‘pomaknut’.

Više pogledajte u video prilogu:

Izvor: Sloboda.hr/Bujica/Direktno