marš žena, nob, partizani, pobačajFoto: fah

U povodu Međunarodnog dana žena, u Zagrebu je u srijedu održan Noćni marš u kojemu je, prolazeći ulicama središta Zagreba od Trga žrtava fašizma do Zrinjevca, sudjelovalo oko 1500 građana, koji su maršom poručili kako se protive ograničavanju prava žena te zatražili pravo na besplatan, dostupan i legalan pobačaj. No, za oko nam je zapeo jedan transparent.

“Baba i dida bili su NOB, bit ću i ja”, stajalo je na jednom transparentu koji je nosila mlada žena.

Vjerojatno nitko osim nje ne vidi kakve to veze ima s pravima žena i ovim maršom, koji je očito bio vrlo isključiv i debelo ispolitiziran te koji je malo toga imao s problemima na koji žene zaista nailaze prilikom zapošljavanja, porodiljnog dopusta itd.

U svakom slučaju, bilo bi zanimljivo pitati ovu ženu što misli o masovnim komunističkim zločinima koje su počinili pripadnici NOB-a, a koji svakim danom sve više izlaze na vidjelo…

“Znamo da građani i građanke Hrvatske ne žele živjeti u klerikalnom društvu u kojemu se odluke o našim životima donose na oltarima. Zato vas sve pozivamo da kažemo glasno ne ‘obiteljašima’ i ‘životarima’, njihovim hodovima za tzv. život, njihovim molitvama pred bolnicama, morbidnim kampanjama kojima kao i uvijek vrijeđaju, manipuliraju i lažu. Recimo ne isto takvoj vladi na čelu s licemjernim premijerom, ne njezinim pokušajima zabrane prava na izbor”, rekla je okupljenima na Zrinjevcu Jelena Tešija iz udruge fAKTIV, organizatora Noćnog marša.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr