ružica vukova most karamarko

Nakon što je SDP pokrenuo postupak njegova opoziva u Saboru, dio MOST-ovaca javno je istupio rekavši kako će glasovati za opoziv Tomislava Karamarka.

Nagađanja oko toga s koliko će MOST ruku podržati Prvog potpredsjednika VladeTomislava Karamarka traju već nekoliko dana. Nakon što je SDP pokrenuo postupak njegova opoziva u Saboru dio MOST-ovaca javno je istupio rekavši kako će glasovati za opoziv Tomislava Karamarka, među njima su najjasniji na samom početku odmah bili Miro Bulj i Maro Kristić. Iz MOST-a je također odmah naglašeno kako će njihovim članovima biti prepušteno da glasuju po svojoj savjesti.

Kako je s terena javlja reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović, Ružica Vukovac je naglasila kako dogovori u MOST-u još uvijek traju, ali da je većina njihovih članova, za izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku. Naglasila je kako je njima najvažnija zaštita nacionalnih interesa.

Njezina stranačka kolegica Ljubica Ambrušec je istaknula kako ona ima osoban stav, ali ga za sada ne želi iznositi javno.

Podsjetimo, proteklih je dana javno podršku Karamarku dao samo Juro Martinović iz MOST-a, dok je čak i Božo Petrov nekoliko puta naglasio kako očekuje očitovanje HDZ-a te kako svakako postoji moralna odgovornost, te dodao da će MOST pričekati odluku Povjerenstva za sukob interesa, piše Dnevnik.hr.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr