Muškarac je danas umro nakon uboda u vrat u pariškom predgrađu Conflans St. Honorine, dok je počinitelj zločina ranjen iz vatrenog oružja, rekao je izvor iz francuske policije, a prenosi Reuters.

Za sada nije jasno je li napadač umro, kazao je izvor.

Tužiteljstvo je objavilo da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17 sati, u blizini jedne školske institucije.

Ranije je rečeno da je napadač ubodom nožem u vrat usmrtio svoju žrtvu, a zasad nije jasno je li ju i obezglavio jer su izvješća proturječna. Euronews javlja da je napadač žrtvi odrubio glavu.

Istraga vezana uz teroristički motiv

Francusko tužiteljstvo za borbu protiv terorizma objavilo je da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17,00 sati, u blizini jedne školske institucije.

Glasnogovornik policije rekao je da je ubijen školski profesor. 

Otvorena je istraga za “ubojstvo vezano uz teroristički motiv” i za “zločinačko terorističko udruživanje”.

Napadač vikao “Allahu Akbar”

Drugi je policijski izvor rekao da je napadač vikao “Allahu Akbar”.

Izvor je za Le Parisien rekao: “Žrtva je nedavno održala lekciju svojim učenicima o slobodi izražavanja i pokazala karikature Muhammeda”.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin prekinuo je put u Maroko i vraća se u Pariz.

Francuska agencija France presse navodi da su policajci stigli na poziv zbog sumnjivog muškarca koji se kretao oko škole.

Po dolasku, pronašli su jednog mrtvog muškarca i potom uočili sumnjivca oko dvjesto metara dalje. On im je prijetio hladnim oružjem koje im je izgledalo poput noža, te su otvorili vatru i ubili ga.

Izvor: Sloboda.hr/Hina