jambo

Uskok je odbacio kaznenu prijavu koju je protiv čelnika Mosta, potpredsjednika tehničke Vlade i bivšeg gradonačelnika Metkovića Bože Petrova podnio Stipe Gabrić Jambo, njegov prethodnik na dužnosti metkovskog gradonačelnika.

Nakon zaprimanja kaznene prijave Stipe Gabrića protiv Bože Petrova zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, Uskok je proveo izvide kojima nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, izvijestilo je u četvrtak državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Gabrić je Uskoku podnio kaznenu prijavu protiv Petrova u kojoj je naveo da je Petrov kao gradonačelnik Metkovića u nekoliko slučajeva zloupotrijebio svoj položaj čime je Metković znatno materijalno oštećen.

“Uskok je proveo izvide tijekom kojih je pribavio cjelokupnu relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na predmetne slučajeve. Provedenim izvidima utvrđeno je kako Božo Petrov svojim postupanjem nije ostvario obilježja prijavljenog kaznenog djela, a niti nekog drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti. Slijedom navedenog, Uskok je donio rješenje o odbačaju kaznene prijave”, pojašnjavaju u Uskoku.

Izvor: Sloboda.hr/Hina
Foto: fah