Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ivana Pavić Šimetin zadnju godinu odaje dojam kao dao silno želi biti predvodnica najbizarnijih izjava vezanih uz covid-mjere.

>>> Pavliček iz Suverenista: “Nemojmo od zdrave djece praviti bolesnu djecu – njihovo testiranje je suludo!” (VIDEO)

Capakova zamjenica Ivana Pavić Šimetin bila je gošća Dnevnika N1 televizije.

Na pitanje o novom sloganu za testiranje učenika, kaže kako su htjeli napraviti kombinaciju činjenice da djeca stalno rade testove i reći istinu da to nije težak test.

“Najlakši test ikad. I to nam je slogan pa će škole izabrati koji im je draži. Ovo je vrlo jednostavan test. To nije težak test, djeci je vrlo često i zabavan, vrlo rado čekaju rezultat, to je jedno iščekivanje u obitelji, 15 radosnih minuta. U tom smislu bi više voljeli da se gleda nego na ove neke druge načine”, zaključuje Pavić Šimetin.

Govoreći o rezultatima kampanje za cijepljenje, zamjenica ravnatelja HZJZ-a kaže kako, s obzirom na iskustva koja imamo s cijepljenjem inače, nismo ni mogli očekivati bolji odaziv od onoga koji imamo.

“Mislimo da nije moguće, da bi se ostvario obuhvat cijepljenja koji imaju neke druge zemlje, poput Portugala, a to je velika šteta za Hrvatsku jer s takvim zemljama se takmičimo u turističkoj sezoni”, kaže.

“Ne očekujemo da bi mogli imati odaziv na cijepljenje u tako velikim postotcima, ali još nekoliko postotaka bismo mogli dobiti”, govori.

Izvor: Sloboda.hr/N1