Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček ocijenio je danas da je najavljeno testiranje školske djece na covid-19 “suluda mjera koja dodatno traumatizira djecu”.

“Najava testiranja školske djece na covid-19 još je jedna suluda mjera Stožera. Znanstveno je dokazano da djeca rjeđe obolijevaju i da, ako obole, imaju izuzetno blage ili nikakve simptome. Riječ je o nepotrebnoj mjeri koja neće polučiti nikakav rezultat u suzbijanju virusa”, rekao je Pavliček na konferenciji za novinare.

Smatra da će se tom mjerom samo stvoriti dodatna psihoza, kako kod djece tako i kod roditelja. “Nekidan se moj mali koji ide u drugi razred osnovne škole rasplakao jer je čuo da će se vrlo vjerojatno testirati i djeca”, kazao je ustvrdivši kako to ne djeluje dobro na djecu.

“Ako je već društvo bolesno, nemojmo od zdrave djece praviti bolesnu djecu”

“Ako je već društvo bolesno, nemojmo od zdrave djece praviti bolesnu djecu i ulaziti u shizofrenu situaciju”, apelirao je Pavliček ponovivši kako je ta mjera apsolutno nepotrebna i njome se ništa neće postići.

Usto, riječ je o mjeri koja nije jeftina i košta 20 milijuna kuna, dodao je naglasivši da je taj novac mogao biti puno kvalitetnije utrošen u bolju opremljenost osnovnih i srednjih škola u kojima mnogi učitelji i profesori, pa i djeca, nemaju osnovne uvjete za rad.

Mjeru je suludom ocijenio i zbog najave vlade da će trajati samo mjesec dana, potom će se testirati djeca koja imaju simptome, a onda će se kroz dva mjeseca testiranje ukinuti. Čemu onda to služi osim uvođenja dodatne psihoze i podjele među djecom na testirane i netestirane, zapitao je.

Izvor: Sloboda.hr/Hina