najjača žena u hrvatskoj

Znate li koliko kilograma ima najjača žena Hrvatske? Ovo ne biste nikad pogodili – svega pedesetak. A podiže teret i nekoliko stotina kilograma težak. Milijana Vojnović de Mori sa suprugom Marcom de Morijem iz Australije se prije dvije godine preselila u Split i obara sve rekorde.

Crveni ruž na usnama. Crveni lak na noktima. I 100 kilograma u rukama. Milijana Vojnović de Mori sportsko je čudo od žene. Sa samo 55 kilograma težine podiže masu od čak 307 i pol kilograma.
30-godišnja Požežanka, inače bivša radijska voditeljica, u Split se zaljubila na prvi pogled. No supruga Marca de Morija, australskog boksača  u superteškoj kategoriji i sedmog izazivača Vitalija Klička, malo je ipak duže osvajala, priznaje. Marc je isprva mislio da je ona arogantna i umišljena čemu se danas oboje smiju.

Simpatična Milijana ruši sve predrasude o ženama kao o slabijem spolu. Kilograme u teretani podiže kao od šale pa je muškarci često gledaju s nevjericom, ali zasigurno i sa zavišću.

najjača žena u hrvatskoj

Osim u powerliftingu, Milijana se natječe i u kategoriji olimpijskog dizanja utega. Upravo će u toj disciplini na predstojećem europskom i svjetskom prvenstvu pokušati izboriti olimpijsku normu za Rio 2016.

Pa tko zna možda nakon Nikolaja Pešalova i Milijana Splitu pokloni olimpijsku medalju u dizanju utega. Na radost najsportskijem gradu na svitu, a ponajviše  suprugu Marcu.

Više pogledajte u video prilogu.