udruga bastion vukovar tomislav sunić željko glasnović lustracija

“Osobito je važno lustraciju provesti na Sveučilištu, što znanstvena zajednica mora učiniti sama zbog autonomije Sveučilišta. Ako li to ne učini, svi će profesori i ostali znanstvenici biti suodgovorni za razorno djelovanje pogubne mreže koju je UDBA ostavila za sobom i koja djeluje do danas. Zatvorena vrata rektorata sama za sebe govore o stanju na Sveučilištu, pa i sam rektor Damir Boras tim je činom najbolje opisao svoj svjetonazor potvrđujući time ono što je bilo vidljivo već iz njegovog „bisera“ o ćirilici”, stoji u priopćenju udruge Bastion Vukovar koja je jučer održala konferenciju za novinare na ulici, a povodom odbijanja rektorata Zagrebačkog sveučilišta da se taj događaj održi u vijećnici rektorata. Njihovo priopćenje koje potpisuje prof. dr. Ivan Biondić prenosimo u cijelosti:

Udruga „Bastion Vukovar“ održala je konferenciju za novinare unutar natkrivenog prostora ispred glavnog ulaza u Hrvatsko Narodno Kazalište. Razlog za održavanje na ovoj neobičnoj lokaciji jest odbijanje rektorata Zagrebačkog sveučilišta, zamolbe Udruge da se taj događaj održi u vijećnici rektorata. Tiskovna konferencija nakon spriječenog održavanja u rektoratu Sveučilišta predviđena kod Meštrovićevog „Zdenca života“, zbog jake kiše održana je neposredno uz vrata kazališta.

Hrvatskoj javnosti obratili su se politolog i nekada profesor u Sjedinjenim Američkim Državama gospodin prof. dr. Tomislav Sunić i general i saborski zastupnik gospodin Željko Glasnović. Tema tiskovne konferencije pod nazivom „Zauzdajmo zločin/ca za pisaćim stolom“ jest lustracija i to specifično u znanstvenoj i sveučilišnoj zajednici koju su komunisti desetljećima oblikovali po svojoj mjeri znajući da će lako upravljati neukim ljudima ako „pod svoje“ uzmu školovani dio populacije. Zato je djelovanje te zloglasne UDBE bilo osobito usredotočeno na visoko školstvo. Mnogi profesori bili su njezini suradnici i gotovo nije bilo ni moguće biti u znanosti neko „ime“ bez suradnje s tom institucijom.

Osobito je važno lustraciju provesti na Sveučilištu, što znanstvena zajednica mora učiniti sama zbog autonomije Sveučilišta. Ako li to ne učini, svi će profesori i ostali znanstvenici biti suodgovorni za razorno djelovanje pogubne mreže koju je UDBA ostavila za sobom i koja djeluje do danas. Zatvorena vrata rektorata sama za sebe govore o stanju na Sveučilištu, pa i sam rektor Damir Boras tim je činom najbolje opisao svoj svjetonazor potvrđujući time ono što je bilo vidljivo već iz njegovog „bisera“ o ćirilici.

Iako ne čudi što je, izim vijećnice, “VU-bastioncima” uskraćen prostor ispred meštrove POVIJEST HRVATA, koju, po crti Pupovčeve skandalozne aksiomatike, još uvijek ispisuje jugo-komunistička sljedba, vjerujemo kako će održana nedaleko meštrova ZDENCA ŽIVOTA, današnja konferencija za novinare zapaliti iskru kojom će se, onkraj (anti)fašističke histerije, konačno poroditi HRVATSKA NACIJA.

Konferenciju za novinare možete pogledati ovdje: