udomitelji gay parovi posvajanje djece

Engleskom bračnom paru udomitelja, koji je prigovorio zbog odluke socijalne službe da djecu koja se nalaze pod njihovom skrbi daju na usvajanje homoseksualnom paru, rečeno je da ne mogu sami posvojiti tu istu djecu zbog njihovih “zabrinjavajućih stavova”.

Muž i žena, koji su udomili dvoje djece početkom godine, odlučili su se prijaviti za njihovo posvojenje, dva dana nakon što su doznali da socijalna služba namjerava djecu dati na posvojenje homoseksualnom paru dvoje muškaraca. Rekli su da djeca, oboje predškolske dobi, “trebaju majku i oca”.

Ta konstatacija očito je zasmetala djelatnicima socijalne službe, koji su stav udomitelja ocjenili kao “štetan za dugoročni razvoj djece”, unatoč tome što su u prethodnim izvješćima udomitelje hvalili kao “brižne i srdačne”.

Bračni par je nakon toga uputio pismo lokalnom vijeću u engleskoj pokrajini South Midlands, žaleći se na odluku, dodajući da “nisu iskazivali homofobna stajališta, osim ako su kršćanska vjerovanja, sama po sebi, homofobna”.

Vijeće je odgovorilo: “Nakon što ste doznali da su mogući posvojitelji homoseksualni par, izrekli ste stajališta koja su zabrinjavajuća.”

Bračni par je novinarima izjavio: “Mi se ne želimo boriti niti voditi ideološke rasprave. Mi smo obični ljudi.” Na bizarno novinarsko pitanje, što bi učinili ako djeca postanu homoseksualci, odgovorili su: “To je teško prihvatiti, ali prihvatili bismo to.”

Izvor: Sloboda.hr/Tribune.hr/Breitbart