imigranti vojvodina

U tuči imigranata u ponedjeljak rano ujutro na sjeveru Vojvodine nožem je ubijen državljanin Afganistana, a dvije su osobe ozlijeđene, javili su vojvođanski mediji.

Do tuče je došlo u voćnjaku kod mjesta Bački Vinogradi koje je stalna ruta imigranata koji ilegalno pokušavaju prijeći srpsko-mađarsku granicu.

Radio televizija Vojvodine (RTV) je objavila da su ozlijeđeni smješteni u subotičku bolnicu.

Matija Sos iz Bačkih Vinograda je prvi stigao na mjesto zločina, pošto radi u voćnjaku u kojem se dogodilo ubojstvo. Nakon što je primijetio svađu, prišao je bliže i vidio nekoliko osoba, među kojima i nastradalog, prenio je RTV.

Mještanin Imre Csakany je za RTV rekao kako migranti do sada nisu radili probleme, ali da ih je u posljednje vrijeme sve više, te da mjesno stanovništvo ne može noću spavati zbog uznemirenih pasa.

Uznemirava ih i to što migranti kao odmorište koriste mjesno groblje, gdje peru i suše rublje i ostavljaju nered iza sebe.

Dnevno kroz pogranične dijelove sjeverne Vojvodine prođe između 1.000 i 2.000 migranata iz Sjeverne Afrike i Bliskog istoka koji traže način da prijeđu srpsko-mađarsku granicu.

Mađarska je nedavno počela podizati četiri metra visoku ogradu kako bi spriječila masovne ilegalne ulaske na svoj teritorij. (Hina)