pep guardiola mario mandžukić bayern

“Pep i njegov stožer imali su sumnje u Marijove ljudske kvalitete, a ne igračke”, piše autor Marti Perarnau.

U Njemačkoj je objavljena knjiga “Herr Guardiola – prva godina u Bayernu” u kojoj autor Marti Perarnau obrađuje život slavnog trenera u bavarskom divu od 24. lipnja 2013. do 20. svibnja 2014, donosi Goal.com.

Perarnau je Katalonac rođen 1955. u Barceloni, bavio se skokom s motkom, čak predstavljao Španjolsku na OI u Moskvi 1980., a već je napisao jednu knjigu o Pepu “Pepov uspon”.

>>> Pogledajte ovu bombu Rakitića za prvijenac u Barceloni! (VIDEO)

“Ja mu nisam prijatelj, ali poznajem ga bolje nego njegovi prijatelji”, objašnjava autor.

U knjizi na 425 stranica piše kako je Guardiola 90-postotni šef kluba, kako je otkrio da Lahm može biti zadnji vezni, a dio je posvećen i Mariju Mandžukiću. U dijelu o igračima s kojima se nije slagao…

“Bilo je jasno da Mandžukić nije Guardiolin miljenik. Hrvat je bio voljen u svlačionici jer je borac, ali Mandžukićeva je agresivnost imala i negativnu stranu. Zato su Pep i njegov stožer više imali dvojbe oko Marijevih ljudskih kvaliteta nego igračkih”, piše autor.

“Na konferenciji za medije Guardiola je govorio kako je Mandžo veliki borac, karakter i vrlo važan igrač. Mandžukić se osjetio važnim tada, ali na kraju sezone je zatražio da ode u Atletico. On je pravi centarfor, a shvatio je da Španjolac traži lažnu devetku, želi preslikati Messija. U Bayernu su mu kandidati za to bili Ribery, Götze, Robben i Müller.”