imigranti italija brodolom

Oko 400 migranata koji su isplovili iz Libije u pokušaju da stignu do Italije utopilo se, objavila je u utorak udruga Save the Children (Spasite djecu), pozivajući se na izjave preživjelih koje je spasio jedan brod i prebacio u talijansku luku.

Među žrtvama bilo je “mnogo mladića, možda maloljetnih”, navela je udruga.

Oko 400 migranta utopilo se u pokušaju da iz Libije stignu do Italije kada je potonuo njihov brod, rekle su osobe koje su preživjele najnoviju tragediju u Sredozemlju.

Brod je prevozio 550 migranata i doživio brodolom 24 sata pošto je isplovio iz Libije, prema riječima 150 preživjelih osoba.

Prije te nesreće od početka godine poginulo je više od 500 migranta u Sredozemlju koje je zbog stalnih pokušaja stanovnika južne obale da se domognu Europe postalo najveće more-groblje.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM) to je nagli porast u odnosu na 47 žrtava u istom razdoblju lani.

Preživjeli putnici stradalog broda bili su uglavnom subsaharski Afrikanci, rekao je glasnogovornik udruge Save the Children i rekao da ne zna kada se brodolom dogodio.