Turski nogometni prvoligaš Hatayspor povukao se iz turske Super lige i ove sezone više neće igrati utakmice, nakon što je razorni potres pogodio jugoistočnu Tursku i sjeverni dio Sirije.

Broj poginulih u potresima koji su pogodili Tursku i Siriju premašio je 21.000, a među gradovima koji su najteže pogođeni je Antakya iz koje dolazi Hatayspor.

Ganski krilni napadač Hatayspora, Christian Atsu, i dalje se vodi kao nestao unatoč tome što je dopredsjednik kluba ranije ovog tjedna rekao da je izvučen iz ruševina s ozljedama i prevezen u bolnicu.

Turska agencija Anadolu izvijestila je da se i sportski direktor kluba Taner Savut još uvijek vodi kao nestao ili je pod ruševinama.

Očekuje se da bi se liga trebala nastaviti 3. ožujka

“Hatayspor je poslao pismo. Obavijestili su nas da neće igrati ovosezonske utakmice”, rekao je predsjednik Turske unije klubova Ali Koc na konferenciji za novinare zajedno s predsjednikom Turskog nogometnog saveza (TFF) Mehmetom Buyukeksijem.

“Ako se i Gaziantep želi povući iz lige, planiramo nastaviti sa 17 momčadi, pod uvjetom da prava ova dva kluba ostanu netaknuta”, dodajući da Gaziantep tek treba donijeti odluku.

Hatayspor je trenutačno na 14. mjestu na ljestvici turskog prvenstva, dok je Gaziantep na desetoj poziciji.

Nastavak lige dodatno je odgođen i očekuje se da će ponovno početi 3. ožujka.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: EPA/ABIR SULTAN