trump, bijela kuća, lgbtFoto: Snimka zaslona

Nakon što je Donald Trump jučer prisegnuo kao 45. predsjednik SAD-a, sa službenih stranica Bijele kuće istog trena su nestale poveznice i sadržaji vezani za LGBT pokret, klimatske promjene, zdravstvenu skrb te građanska prava.

VICE-ova stranica posvećena znanosti i tehnologiji, Motherboard, izvijestila je da su se ove promjene dogodile točno u podne, kada je Obamina administracija službeno napustila Ovalni ured u Bijeloj kući te prostorije predala Trumpovom timu.

Stranica koja je bila namijenjena LGBT pokretu, pod samom domenom Bijele kuće WhiteHouse.gov/LGBT, sada posjetitelje preusmjerava na sasvim drugu stranicu koja ih potiče da se predbilježe za vijesti o Trumpu, dok se upisivanjem izraza „LGBT“ u tražilicu na stranici ne pojavljuje niti jedan rezultat.

trump, bijela kuća, lgbt

Dio stranice koji je pod Obaminim režimom bio posvećen „klimatskim promjenama“ također je uklonjen, a niknuo je novi dio glavne stranice pod nazivom „America First Energy Plan“, prema kojem se želi smanjiti potrošnja svih oblika energije te pomoći američkim radnicima povećanjem radnih mjesta u energetskom sektoru.

Dio stranice koji je ranije bio posvećen građanskim pravima sada nosi naziv „Standing Up For Our Law Enforcement Community“ na kojoj je pored statistika o kriminalu naveden i dio plana za uspostavu boljeg i sigurnijeg okruženja u gradovima SAD-a.

Izvor: Sloboda.hr/People/Tribun.hr