Utakmica između francuskog PSG-a i turskog Bašakšehira u sklopu 6. kola Lige prvaka i dalje je, a tako će biti duže vrijeme, u središtu, sportske, medijske pozornosti. Naime, na utakmici u Parizu četvrti sudac Sebastian Coltescu imao je rasistički ispad. Rumunj je, podsjetimo, na klupi gostiju pomoćnog trenera Pierrea Weboa nazvao ‘negro’, odnosno crncem nakon čega je došlo do prekida utakmice i žestokih prosvjeda gostiju. Utakmica je prekinuta te će biti nastavljena danas, a protiv sudačke ekipe najavljene su sankcije te oni sasvim sigurno neće suditi jedno vrijeme.

O skandalu koji se dogodio u Parizu govorio je i  trener Benfice Jorge Jesus, Njegovo je mišljenje zanimljivo, nekima i prihvatljivo, dakako, nekima nije.

“Ne znam što se dogodilo, što je točno rečeno, ali danas je rasizam vrlo moderan. Kao građanin imam pravo razmišljati na svoj način i mogu imati svoje konkretno mišljenje samo kada znam što je zaista rečeno”, rekao je Jesus te je zaključio:

“Danas sve što kažete protiv crnaca može biti znak rasizma, a iste stvari za bijelce ne vrijede. Ne znam što je zaista rečeno tom treneru”.

Izvor: Narod.hr