mike pence trump

Budući američki predsjednik Donald Trump zamijenio je u petak guvernera New Jerseya Chrisa Christieja s mjesta vođe svog tranzicijskog tima, te je na tu dužnost postavio novoizabranog potpredsjednika Mikea Pencea, bivšeg zastupnika s dobrim vezama u Washingtonu koji je poznat i po izrazito čvrstim stavovima o zaštiti života i suprotstavljanju zagovornicima pobačaja.

Mnogi su Pencea već proglasili najmoćnijim potpredsjednikom u povijesti SAD-a, čega se najviše pribojavaju zagovornici LGBT agende. Naime, oni tvrde da je Pence u političkom križarskom ratu protiv LGBT zajednice, te navode kako je puno prije nego je potpisao zakon o vjerskim slobodama u Indiani prošle godine, bio zagovornik reparativne tj. konverzijske terapije – skupine metoda kojima psihološka i psihijatrijska struka pristupa homoseksualnosti.

Uz to je poznati zagovornik zaštite ljudskog života, što je objasnio riječima da je vjernik i kao takav smatra da treba cijeniti i vrednovati svaki život, koji za njega počinje od trenutka začeća.

Kao guverner Indiane, bio je potpisnik zakona kojim se želi zabraniti pobačaj fetusa na osnovni spola, rase i genetičkih poremećaja, ali i kriminalizirati prikupljanje ili transfer fetalnog tkiva.

Kasnije, kao član Kongresa, Pence je u radijskoj emisiji izjavio da smatra da bi “bračna jednakost” tj. priznavanje braka kao ičeg drugog osim zajednice muškarca i žene, uzrokovala kolapsa društva, te je homoseksualnost prozvao izborom, zbog čega je automatski postao meta gnjevne liberalne ljevice.

Pence je također dodao da zaustavljanje homoseksualnog braka ne ukazuje ni na kakvu njegovu eventualnu (ne)pristranosti, već da je jednostavno riječ o njegovom praćenju Božje ideje i volje, što su ateisti, naravno, dočekali “na nož”.

Dodatno se zamjerio ljevičarskim (dakle većini) medija jer se protivio Obaminom zahodskom zakonu, tj. ukidanju zasebnih muških i ženskih zahoda u školama, rekavši da Donald Trump i on vjeruju da Washington nema prava miješati se u rad lokalnih škola, te da se ti problemi trebaju rješavati na razini svake državne zasebno, piše Huffington Post.

Kršćanski vođe su zadovoljni dolaskom Pencea i Donalda Trumpa na vlast, te su istaknuli da su uvjereni da će Trump kao predsjednik, uz pomoć Pencea, učiniti ono što je obećavao kao predsjednički kandidat. Takve pak poruke posebno zastrašuju LGBT aktiviste koji upravo iz tog razloga pozivaju na hitan ustanak i napominju da nema vremena za tugovanje, nego treba reagirati.

A zahvaljujući njima i sličnima, ovih dana gledamo slike prosvjeda i nasilja na američkim ulicama.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr/Huffington Post