thompson sisak biskupija

Humanitarni koncert Marka Perkovića Thompsona za potrebite studente Zaklade Sisačke biskupije „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ održan je u subotu 13. rujna, ispred sisačke katedrale pred više od 8 000 ljudi pristiglih iz cijele Hrvatske.

Koncert je započeo nastupom Biskupijskog zbora mladih koji je okupio 116 pjevača i svirača, a koji su proteklih mjesec dana više puta tjedno na probe u Sisak dolazili s područja cijele Biskupije.

Prije nastupa Thompsona sve okupljene je pozdravio sisački biskup Vlado Košić zahvalivši im što su svojim dolaskom i donacijom pomogli u školovanju stipendista Zaklade.

Svi izvođači odrekli su se u svojih honorara u korist Zaklade, te su tako i sami postali dio mreže koja već četiri godine usmjerava svoj rad kako bi generacije studenata mogle studirati s manje zabrinutosti i kako bi što ih što više dobilo priliku da osiguraju budućnost sebi, svojoj obitelji i Domovini.

thompson_sisak_10_20140914_1568078493

Dio mreže su i brojne druge osobe iz javnog života poput Ivice Kostelića, Mladena Markača, Nike Kovača, Ante Gotovine, Nike Kranjčara, Marijane Petir, a u mrežu prijatelja se može uključiti bilo tko, tko ima želju ulagati u budućnost mladih uspješnih ljudi.

Thompsonov koncert bio je nastavak ciklusa koncerta pod nazivom „Prijatelji za prijatelje“ , tijekom kojeg su za Zakladu nastupili jazz gitarista Damir Kukuruzović, Petra Šket, Petar Pleša, Ivana Galić, Dina Jularić, Karlo Ivančić, Tihana Herceg Ivšić, Martina Zadro, Tajana Vukelić Peić, Ivana Zahirović i Lana Bradić, te Đani Stipaničev.