ivan kovačić most stipe petrina

Gradonačelnik Omiša i član Mosta nezavisnih lista Ivan Kovačić u ponedjeljak je izjavio kako je Stipe Petrina njega nagovarao da podupre SDP, te da Petrina u svojim izjavama za javnost laže.

“Mogu reći, a to ću potvrditi ako treba i na poligrafu, mislim da on ima nekakve prikrivene motive jer Stipe Petrina je i mene lobirao da dam glas, unutar Nacionalnog vijeća Mosta i saborskih zastupnika, SDP-u, a da će se on na osnovu svojih pregovaračkih sposobnosti potruditi da dobijemo novac za naše lokalne sredine. Ali, Most ne funkcionira na takav način”, rekao je Kovačić novinarima u Omišu. Dodao je kako to mogu potvrditi i neki ljudi koji su bili za stolom u kafiću kada mu je to Petrina rekao.

“Osamdeset posto Mosta još uvijek je na okupu, Most funkcionira. Ukoliko se bude netko prodavao – a vidite da se sada pojedini osipaju, ovih 15 je za sada složno i mislim da će i ostati složni”, rekao je Kovačić odgovarajući na navinarska pitanje. Ne može se govoriti o podjeli u Mostu ako 80 posto zastupnika podržava Nacionalno vijeće i zastupnike Mosta, a 20 posto to jest njih četvero ne podržava, rekao je.

Po Kovačićevim riječima, Petrina zadnjih desetak dana konstantno izlazi u javnost obrušavajući se na Most, ali njegove izjave ne odgovaraju istini.

“Mogu reći da gospodin Petrina laže” rekao je, a kao primjer je među ostalim naveo izjavu Stipe Petrine da je on, Petrina, prvi prozvao predsjednika Mosta Božu Petrova zbog njegovog kratkotrajnog susreta nasamo s predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović.

“Gospodin Petrov je najprije sam izjavom izvijestio o svojem susretu s predsjednicom i rekao kako mu je ona rekla da Most vodi računa ne samo o gospodarskoj situaciji nego i o vanjskopolitičkoj situaciji na Balkanu i u ovom dijelu Europe”, kazao je Kovačić i dodao da Petrina nakon sastanka sa predsjecom Republike, na sastanku Nacionalnog vijeća i zastupnika Mosta, uopće nije spominjao taj susret Bože Petrova i predsejdnice Grabar-Kitarović.

Kovačić je istaknuo kako je prevelik pritisak na Most. Most nezavisnih lista ima 15 zastupnika, a u Saboru ih je još 136 i na njih nitko ne vrši pritisak, iako i oni mogu napraviti saborsku većinu, poručio je.

Na upit kako će zastupnici Mosta postupiti 3. prosinca na utemeljitelsjkoj sjednici novog saziva Sabora, Kovačić je odgovorio “o tom potom” jer treba vidjeti kakvih će prijedloga biti.

Odbacio je medijske napise da se Most priklanja “lijevo” ili “desno”, ustvrdivši kako Most i dalje ustrajava na reformskoj vladi. (Hina)