zdravko mamićFoto: HRT

Županijski sud u Zagrebu donio je odluku da se savjetniku Dinama Zdravku Mamiću vraća 14 milijuna kuna jamčevine te mu se ukidaju mjere opreza, koje su uključivale zabranu kontaktiranja sa svjedocima te zabranu vođenja poslovanja Dinama.

Potvrdio je to za Dnevnik.hr novi Mamićev odvjetnik Mato Matić, koji je zajedno s Dubravkom Krklec podnio sucu istrage zahtjev za skidanjem ovih mjera. Kako nam je kazao Matić, mjere opreza određene su zbog mogućnosti ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

“Budući da opasnosti od ponavljanja djela više nema, a i ispitani su gotovo svi svjedoci, nije više bilo potrebno da ove mjere ostanu na snazi”, rekao je Matić.

Odluka nije pravomoćna – na nju USKOK ima pravo žalbe pa Zdravko Mamić još neće dobiti natrag svoje milijune. Podsjetimo, Mamić i suokrivljeni optuženi su da su iz Dinama preko lažnih faktura za transfere igrača izvukli gotovo 270 milijuna kuna. Mamiću su milijunska jamčevina i mjere opreza određeni još krajem 2015. godine.

Kako se doznaje, USKOK će se žaliti na odluku suda.

Jadranka Sloković, tadašnja odvjetnica Zdravka Mamića, kazala je kako su za jamčevinu ponudili kuću Mamićeva prijatelja u vrijednosti od 7 milijuna kuna te još 7 milijuna kuna u novcu, također posuđenih.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr