975930-87de6426-aef8-11e3-bf6a-6ec13e402258

Student s tajvanskog sveučilišta koji sudjeluje u potrazi za nestalim Boeingom 777 Malaysian Airlinesa tvrdi kako je pronašao satelitske snimke na kojima se vide obrisi nestalog zrakoplova, prenose strani mediji.

Satelitske su snimke dostupne na internetskoj stranici Tomnod, a student tvrdi kako je riječ o zrakoplovu tipa MH370 za kojim se traga već 12 dana. Novine Taiwan China Times javljaju kako satelitska snimka još nije potvrđena, odnosno da se džungla koja okružuje navodni nestali zrakoplov na snimci tek mora identificirati, iako neki mediji prenose vijest kako je riječ o jednoj malezijskoj džungli.

Otkako je zrakoplov nestao, tri milijuna ljudi počelo je tragati za njim putem stranice Tomnod i satelitskih snimki, koje su pregledane više od 257 milijuna puta, tvrde iz Tomnoda.

Još je nepoznato pokazuje li ta snimka uopće nestali zrakoplov, a već su neki stručnjaci ustvrdili kako boja na repu zrakoplova, koja je mutno vidljiva na snimci, više upućuje na Quantasov zrakoplov nego na onaj Malaysian Airlinesa.

Mediji na Maldivima pak pišu kako su stanovnici tog otočja svjedočili letu zrakoplova sličnog nestalom malezijskom Boeingu, i to na dan njegova nestanka. Te se tvrdnje provjeravaju.

Autor: F.Č./HRT
Foto: Tomnod