estonija tallinn prosvjed imigranti

Na Trgu Slobode u Tallinu, glavnom gradu Estonije, održan je prosvjed protiv novog plana EU o preraspodjeli tereta imigracije, prema kojem Estonija mora prihvatiti parazite iz Afrike.

Krajem lipnja, estonski premijer, Taavi Roivas, naveo je kako će Estonci “morati” prihvatiti oko 200 Afrikanaca u sljedeće dvije godine.

Sudeći prema dostupnim informacijama, oko tisuću okupljenih prosvjednika na glavnom gradskom trgu u Tallinu, izrazilo je svoje neslaganje s navedenim planom, a kao razlog tog neslaganja naveli su i istinitu činjenicu vezanu za sve europske zemlje – imigranti se ne žele i ne mogu prilagoditi estonskom (europskom) društvu. Svi prosvjednici zajedno su izložili veliki broj argumenata i negativnih iskustava iz drugih zemalja Europe te zahtijevaju referendum kojim bi se ustanovilo žele li Estonci u većini prihvatiti imigrante.

Čini se kako su pojedini Estonci, usprkos naizgled malom broju imigranata koji je “službeno najavljen”, daleko svjesniji problema koje ti imigranti nose sa sobom. Ovako male brojke, a to vrijedi i za hrvatskih 550 imigranata, tek su početak invazije na sve preostale zemlje Europe.

Izvor: Sputnik/Pandora