Čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač je u samoizolaciji jer je prošlog tjedna imao kontakt s prvom i zasad jedinom osobom iz Međimurja kojoj je potvrđena zaraza koronavirusom, piše Index.hr.

On je u samoizolaciji završio nakon što je prošli tjedan, u vrijeme kad se uvelike govorilo o tome da se ne organiziraju veća druženja, bio upravo na jednom većem druženju.

“Kao što ste već čuli, i mi u Gradu Čakovcu imamo prvu osobu koja je pozitivna na koronavirus. Ta osoba je prošli tjedan bila na sastanku s drugim ugostiteljima s područja Grada Čakovca u Gradskoj upravi. Svi mi koji smo bili na tom sastanku, iako nemamo simptome virusa, iz mjera predostrožnosti moramo u idućih tjedan dana biti u samoizolaciji”, rekao je putem videoobraćanja prije nekoliko dana Kovač.

Izmislio koncept dostave

No ovaj SDP-ovac u izolaciji ne miruje, već i sam zaključuje kako treba raditi. Pošto ne može obilaziti teren, davati podršku, sudjelovati u izjavama stožera ili raditi što već brojni gradonačelnici rade zadnjih dana, Kovač je krenuo razmišljati.

Tako je ovaj SDP-ovac osmislio koncept dostave hrane. Izum se temelji na tome da netko od kuće naruči hranu i onda mu je netko dostavi na vrata.

“U samoizolaciji se također mora raditi. Pripremam način dostave svježih namjernice naših certificiranih OPG-ova s čakovečkog placa. Na taj način bi građanima omogućili stalno svježe namirnice na kućni prag, a našim proizvođačima mogućnost prodaje proizvoda koji ne mogu čekati. Uskoro ćemo pripremiti konkretan prijedlog. Usporedno kontaktiramo proizvođače kako bi sve bilo što brže realizirano te u skladu sa svim trenutnim mjerama Stožera civilne zaštite”, napisao je Kovač.

Razradio detalje: Naručitelj mora napisati adresu da bi mu hrana došla

Svoj je plan napravio na velikom komadu papira. Na njemu je nacrtao kružni koncept dostave hrane.

Tako je Kovač osmislio koncept u kojem naručitelj naručuje hranu od OPG-a, a OPG kontaktira dostavljače koji onda hranu nose naručitelju.

Naručivanje dostave bi se, osmislio je SDP-ovac, obavljalo putem Facebooka. Kovač je razradio i neke sitne detalje. Primjerice, napominje Kovač, naručitelj mora napisati adresu na koju želi da mu se dostavi hrana. Također, naručitelj prema Kovačevom planu treba napisati koji artikl želi. Također, treba naručiti i količinu da mu ne bi, primjerice, ispred kuće došao šleper pun blitve.

Po Kovačevoj skici takozvana dostava bi se obavljala triput tjedno.

Kovač je u izolaciji od prošlog tjedna, a to znači da će tamo biti još tjedan dana. Tko zna kakve mu se ideje još motaju po glavi.

Mjesečno prima bruto iznost od 22345 kuna, odnosno neto od 15920 kuna kao zastupnik u saboru.

Izvor: Index.hr