nenad stazić sabor jakovina

Sabor je u petak nastavio rad raspravom o izmjenama Zakona o arhivskom gradivu i arhivima. Burnih reakcija nije nedostajalo, a SDP-ovac Nenad Stazić je pritom izrekao teške optužbe na račun Franje Tuđmana.

Na raspravi o Mostovom prijedlogu Zakona o državnim arhivima, SDP-ovac Nenad Stazić se zapitao zašto se stavlja granica na 22. prosinca 1990. godine, umjesto da se otvore arhivi i iz vremena dok je trajao Domovinski rat.

“Kažete da je cilj spriječiti difamaciju, to podržavam. Pozivam da rok pomaknemo malo naprijed, da obuhvatimo, recimo, rat.

Mene zanima je li točna priča kako se obogatila obitelj Gojka Šuška? Ili ona da je Tuđman zabranio da se djeca izvuku iz Vukovara? Koji su to ljudi koji su se obogatili na trgovanju naftom s neprijateljima? Meni je dosta tih difamacija, neka saznamo istinu”, rekao je Stazić.

Grmoja je odgovorio kako nema problema da se otvori i to razdoblje jer je on 1991. godine imao samo deset godina, ali je i dodao kako je to već doba ove države, pa imamo institucije koje to mogu riješiti.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr