dick advocaat srpski izbornik srpska nogometna reprezentacija

Novi izbornik srpske reprezentacije, Nizozemac Dick Advocaat progovorio je o uvjetima rada u Srbiji, stanju stadiona, kvaliteti reprezentacije te o mnogočemu drugom.

Legendarni nizozemski trener na klupi srpske reprezentacije, Dick Advocaat, poslije prijateljske utakmice i remija protiv Francuske bio je vrlo kritičan prema uvjetima u kojim se našao na stadionu i u gradu, kako piše b92, a prenosi tportal.

“Igrali smo na stadionu Partizana za koji mislim da je star 100 godina. Osvjetljenje je bilo odlično, ali je teren nikakav i to se mora promijeniti. Zbog ratova u 90-ima Srbija je pomalo u prošlosti. Neke stvari su se modernizirale, ali za mnoge zgrade i hotele vrijeme kao da je stalo.”

Također, Advocaat je direktno rekao da je na klupu Srbije došao zato što je srpski savez pristao na njegove uvjete, koji su se odnosili na njegovo mjesto prebivališta u inozemstvu:

“Vratio sam se kući nakon što sam bio tamo (u Beogradu) tjedan dana, i mogu reći da ne želim živjeti u Srbiji. Tako ću raditi do isteka ugovora, a pod drugim uvjetima ne bih ni prihvatio posao. Jednostavno ne želim živjeti u inozemstvu, a da želim, onda ne bih trenirao Srbiju.”

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

No, nizozemski je stručnjak ima riječi pohvale za svoju momčad: “Atmosfera je bila dobra. Za prvi put je bilo dobro. Cilj mi je da ekipa što prije odraste, jer je naivnost već dugo boljka ovog tima. Nemamo uzalud tako mladu selekciju, posebno u veznom redu. Ali također imamo i igrače Chelseaja i Cityja, dobar početni sastav, a od toga može da se napravi dobra mješavina.”

Nizozemac je vrlo brzo došao do zaključka kojim je sažeo dobar dio problema reprezentacije naših istočnih susjeda: “Moj je dojam da ne postoji ideja u igri. Mora postojati razlog zašto igrač igraju na određeni način. Ovi mladići moraju naučiti donositi prave odluke na terenu. Ukoliko ste bolji od protivnika, nema razloga za povlačenje, dok protiv jačih ekipa to ima smisla, ali i tada se to mora raditi timski. To je ono čime se sada bavim, a pokazalo se dobrim protiv Francuske, iako je i dalje sve to još krhko.”

Treba napomenuti, činjenica da neće živjeti u Srbiji ne bi trebala toliko otežati posao Advocaata, čiji igrači mahom igraju na sjeveru Europe, pa će, boraveći u Nizozemskoj, biti bliže onima koji imaju šanse biti u izabranoj vrsti.

>>> Kovač: Lako je biti general iza bitke. Za uspjeh treba vremena, ništa se ne stvara preko noći.