niko kovač brazil hrvatska izbornik hns

Hrvatski izbornik Niko Kovač održao je posljednju konferenciju za medije u Campo de Croacia, u Brazilu.

Poraz od Meksika u ponedjeljak u Recifeu označio je kraj hrvatskog puta u Brazilu te se reprezentacija priprema za povratak kući. Izbornik Niko Kovač sažeo je dojmove.

“Možete zamisliti kakvo je raspoloženje, svi smo razočarani jer nismo uspjeli ostvariti ono o čemu smo sanjali. Stojim pred svojim igračima, oni su moj izbor i na njih ne dam”, poručio je.

“Savjest mene i mog stožera je čista, radili smo pola godine ono što smo zacrtali. Pokazali smo moderan, dobar, lijep nogomet. Jedino utakmica protiv Meksika nije bila kako smo zamislili, a ocjene ću prepustiti drugima”, nastavio je Kovač.

Hrvatska je u trećem kolu Skupine A imala 0:0 sve do 72. minute, a potom je u deset minuta primila tri pogotka.

Klikni LIKE ako i dalje podržavaš Niku Kovača!

“Meksikanci su bili zreliji, iskoristili su svoje iskustvo u prekidima. Tako je to u nogometu, ako nema šansi iz igre, utakmica može biti odlučena iz prekida. U prvih 70 minuta nisu nam često ugrozili gol, bili smo taktički dobri, a potom smo se otvorili da bi Meksikanci golom dobili vjetar u leđa. Dečki su pokušali sve, ali prema naprijed se nismo razigrali kao što smo htjeli. Protivnik nam se dobro suprotstavio, Meksiko je vrlo kvalitetan. Može i preko Nizozemske, a sigurno ga nismo podcijenili. Nismo valjda trebali reći da ćemo se predati”, prokomentirao je izbornik.

Nakon poraza, uvijek se postavlja pitanje je li nešto moglo biti drugačije, a posebno se isticalo Ivana Rakitića na poziciji zadnjeg veznog igrača.

>>> Niko Kovač: Dečkima ne mogu ništa predbaciti. Život ide dalje…

“Nakon svega što smo doživjeli vrti nam se u glavama što smo mogli promijeniti. Iza bitke uvijek je lako biti general. Nije uspjelo, sada sve izgleda naopačke, ali nije sve tako crno. Napravili smo iskorak, sjetite se kako je sve izgledalo depresivno nakon Škotske. Nakon jednog poraza odmah i dobre stvari izgledaju loše. Rakitić je inteligentan, zna što mora odigrati na kojoj poziciji, rekao mi je da mu i ta pozicija odgovara. Da imamo Luiza Gustava, zar mislite da ga ne bih stavio u momčad”, odgovorio je Niko Kovač.

Kako hrvatski izbornik gleda na bližu i dalju budućnost hrvatske nogometne reprezentacije?

“Napravit ćemo kvalitetnu analizu i radit ćemo na tome da budemo idući puta bolji. Znam što ovaj posao nosi, a ja ću raditi onako kako mislim da je najbolje. Mislim da je naš rad bio vrlo ozbiljan, da smo nešto unaprijedili. Za uspjeh treba vremena, ništa se ne stvara preko noći. Mogu obećati jedino trud i maksimalno zalaganje. Hrvatska ima i dobru mladu reprezentaciju, igrače koji kucaju na vrata i ne treba se bojati budućnosti”.

>>> FIFA se oglasila: Drakonska kazna Songu zbog nasrtaja na Mandžu!

Autor: Sloboda.hr/HNS