Policija u južnonjemačkom gradu Schwaebisch Hallu uhitila je 31-godišnjeg državljana Srbije kojeg sumnjiči za dvostruko ubojstvo i pljačku starijih osoba na području južne Njemačke, priopćilo je državno odvjetništvo u srijedu.

Tog 31-godišnjaka istražitelji sumnjiče da je u siječnju i prosincu usmrtio dvije ženske osobe u dobi od 77 i 89 godina.

Državno odvjetništvo u Schwaebisch Hallu polazi od pretpostavke da je riječ o kaznenom djelu ubojstva iz koristoljublja. Odvjetništvo govori o krađi novca troznamenkastog iznosa.

“Brojni detalji su doveli do uhićenja osumnjičenog: od DNK tragova do detaljnog opisa nakon pljačke jednog umirovljenika sredinom siječnja”, priopćila je policija.

Osumnjičeni se do sada nije izjasnio o optužbama. Prema informacijama državnog odvjetništva, 31-godišnji državljanin Srbije je početkom prosinca sa suprugom i dvoje djece doselio u Njemačku.

Ubojstva umirovljenica su unijela veliku nesigurnost među građane Schwaebisch Halla i okolice. Ovdje se u listopadu 2020. dogodilo slično ubojstvo koje je ostalo nerazjašnjeno. Policija sada istražuje ima li osumnjičeni 31-godišnjak veze i s tim ubojstvom. 

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: EPA/CLEMENS BILAN