davor-stefanek-i-migran-arutyunyanFoto: Reuters

Srbija je na Olimpijskim igrama osvojila osam medalja od čega dva zlatna odličja, ali Armenci osporavaju jednu najsjajniju medalju, onu koja je pripala hrvaču Davoru Štefaneku.

Štefanek je osvojio zlato nakon što je u finalu u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom svladao armenskog predstavnika Migrana Artjunjana.

No u armenskoj reprezentaciji nisu se složili s takvim ishodom, vjeruju da je zlato trebalo pripasti njihovom borcu pa cijeli slučaj odlazi na Sportski arbitražni sud.

“Bili smo svjedoci sudačke farse i ne možemo ostati ravnodušni. Idemo pred Sud u Lausanni. Vidjeli ste finalnu borbu Arutjunjana i nemoralan način na koji mu je oduzeta pobjeda. Sada radimo sve da je vratimo, uložili smo žalbu i čekamo rezultate. Poslali smo dokumente i video zapise i obrađuju se”, rekao je glavni tajnik Olimpijskog odbora Armenije Gračja Rostomjan, a njegove riječi prenosi kurir.rs.

“Ne želim slušati isprike. Ono je bila pljačka i najgora stvar koju su mogli napraviti sportašu koji je u tu medalju uložio 15 godina života”, rekao je armenski hrvač.

Izvor: Sloboda.hr/Kurir.rs/tportal