trump, kosovo, srbiFoto: Wikimedia

Srbija je ponovno pogođena Trumpovim potezima. Ovoga puta nova je veleposlanica SAD-a pri Ujedinjenim narodima Nikki Haley, inače bliska suradnica američkog predsjednik i njegov osobni izbor za tu funkciju, prilikom obraćanja na East Riveru navela da Kosovo zaslužuje biti punopravna članica ove organizacije.

“Amerika vjeruje da međunarodna zajednica treba priznati da je Kosovo napravilo velike korake od proglašenja neovisnosti i da treba učiniti još mnogo na jačanju vladavine zakona. Kosovo zaslužuje zauzeti mjesto u međunarodnoj zajednici koje mu pripada”, izjavila je Nikki Haley, javljaju Večernje novosti.

Uz to, predsjednik Skupštine Kosova, Kadri Veseli, na svojem se Facebook profilu pohvalio fotografijom s Donaldom Trumpom:

trump, kosovo, srbi

“Kosovo je blagoslovljeno jer ima podršku SAD-a. Dobio sam potvrdu da će SAD nastaviti podržavati Kosovo. Ovo je vječni savez”, napisao je uz fotografiju sastanka u Washingtonu Veseli.

Srpski Blic je tekst o susretu naslovio kao “još jedan šamar Srbiji” jer pokazuje da i nova američka administracija podržava nezavisnost Kosova protiv koje se Srbija bori.

Podsjetimo, nedavno je Trump Kosovu čestitao i obljetnicu nezavisnosti riječima:

“Budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova zasnovana je na stabilnoj regiji Balkana, prosperitetnom i u potpunosti integriranom u međunarodnu zajednicu”, napisao je Trump.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr